A test sorvadása és kimerülése

A test elsorvadásának megállítása Matuzalem tabletta fogyasztásával, a kimerülés megelőzése Matuzalemmel.

Francis Bacon angol lermszettudós és filozófus kétszáz éve elsőként ismerfe fel, hogy az öregedés egyik legjellemzőbb elváltozása a sorvadás. Nincs olyan szervünk, amely többé vagy kevésbé ne lenne kitéve a sorvadás okozta rombolásnak. Nagymértékben érinti az agyat, a májat, számos mirigyünket. Elég a máj sorvadását megemlíteni, amelynek súlya a felnőttkori átlagos 1500 grammról 80 éves korra 950 grammra csökken.
A másjsejteken belül is főként a citoplazma degenerálódik.

Matuzalem MatuzsálemNagyon jellegzetes, hogy idős emberekben a szervek nyálkahártyája erősen sorvad, például a szájüregben és a gyomorban.
A szájnyálkanyártya és az állkapocs fogmedrének atrófiája előkeszíti a talajt különböző betegségeknek. A fogakban is tapasztalhatók a kimerülés jelei, szervesanyag, tartalmuk megfogyatkozik. Mindezek az öregedés termeszetes velejárói, szemben a fogak kihullásával, amelyet káros, gyulladásos elváltozás, a pyorrhoea alveolari vált ki közvetlenül.

A gyomomyálkahártya és a gyomormirigyek sorvadása okozza azt, hogy 70 éven felüli emberek zömenek kifejezetlen csökken a gyomomedvelválasztása.
A belek nyálkahártyája és izom rétege is atrofizál, részben ennek a következménye a belek kitálalása és helyzetváltoztatása. A gyomor és a belek átalakulasa emésztési zavarokra és a felszívódás rosszabbodására vezet.

Az őszülés lényege az, hogy a festéksejtek nem tudnak a bőr kötőszöveti rétegébe eljutni, ahol a kihullott hajszálak pótlása folyik, következőleg a kinövő új hajzat egyre kevesebb festékanyagot tartalmaz.

Az öregkori pigmentvesztesé elég általános az állatvilágban is. Az őszüles mechanizmusa az emlősök többségen ugyanaz, mint az emberen, csak más-más időpontban és helyen kezdódik A kutyákon az alsó és felső állkapocs szőrzete őszül meg legelőször. A pigmentveszteség és a szőrzet, vagy csillók lekopása olyan tavoli állatcsoport öregedését is jellemzi, mint a rovarok.

Matuzalem tablettaAz idős ember erejének gyengülésében, mozgásának nehézkessé válásában, sérüfékenységének fokozódásában nagy szerephez jut az izmok és a csontok sorvadása. A vázizomzatban különösen megfelelő tréning hiányában - a harántcsíkolt rostok egy része sorvad, az izomse]tek plazmája feldarabolódik és megkisebbedik, a megmaradó rostokon az addig jól kivehető harántcsíkolat sok helyütt eltűnik. A csontoknak az öregkorra mindig jellemző elváltozása a csontritkulás. A csontok gerendázatának elemei fiatalkorban egyenlő sebességgel epülnek fel és bomlanak le, így masszív, állandó szilárdítóvázul szolgálnak.

Az öregedő szervezetben, azonban a csontgerendázat képződése lelassul, felszívódása viszont változatlan ütemben folyik, következésképpen a csontokban üregek képződnek,
külső rétegük elvékonyodik, veszítenek szilárdságukból, törékennyé válnak, többek közt a combcsontban is kifejezett a csontlágyulás. Ez teszi érthetővé, hogy idős emberekkel
gyakran megesik a veszélyes következményekkel járó combnyaktörés.
A koponya lassan atrofizál, a két falcsont elvékonyodása azonban olyan mértékű lehet, hogy egyes esetekben ki is lyukadhat.

Jellemző változás a test víztartalmának csökkenése. Az idő múltával az emberi szervezet "kiszárad". Már az antik természetfilozófusok is ezt vallották, amikor pedig a mikroszkópot
felfedezték, az apró kerekesférgeken tett, megfigyelések megerősítettk ezt a tételt. A XIX. század közepén gerinces állatokon és rákokon kísérletileg igazolták, hogy felnőtté válásuk során csökken víztartalmuk.

Később kolloid-kémiai magyarázatot is találtak e jelenségre, feltételezték, hogy a protoplazma "besűrűsödését" a Föld nehézségi ereje okozza. Ám az utóbbi évtizedek vegyi elemzése alapján arra a következtetésre jutottak, hogy ez a régi tétel csak hiedelem.
Ma sem ritkák az olyan elméletek, amelyek az öregedést az energiatartalékok kimerülsével, életfontosságú anyagok megfogyatkozásával, a test kopásával magyarázzák. Bár az idő biológiai hatása kétségtlenül ebben is megnyilvánul, mégsem tekinthetjük az öregedést kizárólag redukciós folyamatnak.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.