Rákszűrés és megelőzés

Előzzük meg a rák betegségét Matuzalem tabletta fogyasztásával, előzzük meg a daganatos betegségeket.

Az egészségügyi alapellátás igen fontos, de kevésbé becsült területe a betegségmegelőzés, ugyanakkor e tevékenység kiemelendő stratégiai feladat. Nemcsak a szakmai munka lényeges, fontos a megelőzést biztosító feladatok megfogalmazása, a tömegkommunikáció irányítása, a lakosság minél szélesebb körű bevonása is. A népesség egészségi állapotáért nem csak az egészségügy felelős kizárólag, hanem a környezeti tényezők legalább annyira fontosak, mint pl. a szociális helyzet, a munkanélküliség, az anyagiak hiánya, stb.

MatuzsálemLeszögezhető, hogya betegségek egyik legtermészetesebb ellenszere a prevenció (megelőzés), amely elképzelhetetlen a szűrővizsgálatokon való rendszeres megjelenés nélkül. Orvosi értelemben a megelőzés azt jelenti, hogy az egészségügynek ki kell lépnie betegség - centrikus felfogásából, és megelőzés céljából, többet kell az egészségesekkel foglalkoznia, illetve hozzá kell járulnia az egészség megszilárdításához, megtartásához!

De azt is jelenti, hogy fel kell derítenie, mennyire képes az adott személy, a fizikai- szellemi-mentális harmóni áját veszélyeztető belső (bioIógiai), vagy külső (pl. környezeti) károkat elhárítani. Mindennek igen fontos eszköze a szűrővizsgálat, mely a biztonságérzetet fokozza, de csak akkor, ha azon rendszer esen részt veszünk! Ezért akkor is el kell mennünk, ha semmilyen panaszunk nincs!

A szűrővizsgálatokon alkalmazott eljárások a résztvevők számára komolyabb kellemetlenséget, igénybevételt, esetleg fájdalmat nem jelentenek, s indokolatlan az a félelem is, hogy egy esetleges pozitív lelet, mindjárt a legrosszabbat jelenti.

A pozitiv lelet még nem diagnózis, elsősorban jelzés. Ha valóban betegségre utal, azt jelenti, hogy időben történik a kóros elváltozás felismerése. Az évente elvégzendő szűréseknek komoly szerepük van a megelőzésben! A lakosságnak, saját érdekében kell együttműködnie a szűréseket végző orvosokkal, fel kell ismernünk a szűrések szükségességét, okát és következményeit!

Matuzsálem és a szülőkA rákbetegségek döntő többsége gyógyítható, ha idejében sikerül felfedezni. Minél korábban kezdődik el a kezelés, annál nagyobb az esély a gyógyuláshoz! Ennek megfelelően 30 éves kor után, minden embernek ajánlatos a szűrővizsgálatokon részt vennie. Ha egészségesek vagyunk, nehéz magunkat rávenni, hogy orvosi vizsgálatra menjünk, de a legcélszerűbb megoldás, mert amikor már a klinikai tünetek megjelennek, a teljes gyógyulásra lényegesen kisebb eséIyünk van!

Az azonban kiemelten fontos, hogy ha bármilyen tünetet észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz, ne várjuk meg a következő szűrővizsgálat időpontját. Hosszú évtizedeken keresztül az egészségügy feladat a volt a gyógyító-megelőző ellátás. Napjainkban a megelőző jelleg kezd hangsúlyozottabbá válni, ahol a prevencióban az egyénnek is aktív szerepet kell vállalnia.

A megelőzés három szintje: a primer, a szekunder és a tercier prevenciók. A primer prevenció: az egészség megőrzése, az egyén ellenálló képességének fokozása, a rizikótényezőkre történő figyelemfelkeltés. Legfontosabb elemei: a betegségekkel szembeni fogékonyság mérséklése és az egészségre veszélyes környezeti expozíciók csökkentése.

Az általános egészségpromóció a népesség egészségének javítását jelenti az egészségnevelés révén, a helyes táplálkozás elősegítésével, valamint a rekreációs lehetőségek, mint az egészséges lakásviszonyok és jó munkafeltételek biztosításával.
A szekunder prevenció: a megbetegedések korai felism erésére irányul (szűrések) és a betegek gyógykezelésére. Cél: lehetőleg a teljes gyógyulás elérése, de legalább a betegség progreszsziójának a lassítása.

A szűrővizsgálatok előnyei: gyorsanelvégezhetők, viszonylag olcsók, a lakosság számára nem megterhelők, ártalmatlanok. A tercier prevenció: már szakorvosi funkciót, gyógykez elést, rehabilitációt jelent. Matuzalem tablettaA betegségmegelőzést és az egészségpromóciót társadalmi méretekben, szervezetten lehet megoldani. Nem elegendő, ha a tudományos kutatás feltárja az egyes betegségek kóroki tényezőit.

Az ismeretek terjesztése a lakosság körében kiemelten fontos, melyet a média, a különböző szervezetek feladataként kell elérni. Példaként említhető, hogy az egészséges táplálkozáshoz nem elég pusztán az ismertetés, ehhez megfelelő egészséges élelmiszer-választékot is kell biztosítani, lehetőleg elérhető áron, tehát csak megfelelő élelmezés politikával valósítható meg.

Az elsődleges daganat megelőzés hez tartoznak a fizikai, kémiai, belső és egyéb tényezők kiiktatása. Kiemeit hangsúlyt kapnak a rákkeltő anyagok (kemikáliák, vegyszerek, radogén sugárzás, UV-hatás, kémiai karcinogének), megfelelő távoltartása, a munkavédelemi előírások szigorú megtartása, az egyéni felelősség fontossága.

Nem lehet mellőzni az emberek rizikómagatartásának (egészségükre káros szokásaink), hangsúlyozását sem. Rizikó tényezők: dohányzás, szeszes italok fogyaszt ása, nem megfelelő higiéné és szexuális védelem, egészségtelen életmód és táplálkozás. Ez utóbbinál nem lehet elkerülni, hogy a jelen gazdásági helyzetben, nagyon sokan élnek a létminimum alatt, és a létfenntartó táplálkozás önmagában is komoly problémákat vet fel.
A rákszűrés, a daganatellenes küzdelem egyik leghatásosabb módszere, mely nagy tömegben történő, rendszere s időszakos vizsgálatot jelenti!

Legkönnyebben felismerhetők: a bőr, a szájüreg, az emlő, a női és férfi nemi szervek korai rákjai. Nemi betegségek terén viszonylag jó a helyünk a nemzetközi statisztikában, de vannak különösen veszé lyeztetett csoportok.

Matuzsálem tabletta fogyasztásaA klasszikus nemi betegségek, a korlátlan és alkalmi szexuális életet élőket fenyegeti. A rettegett AIDS, a házasságon kívüli, ill. az azonos neműek szexuális kapcsolatának eredménye lehet. Napjainkban a vérkészftmények szigorú ellenőrzésével, nem fertőződhet meg senki hazánkban.

Tünetek, melyekkel feltétlenül orvoshoz kell fordulni, férfiaknál: égető érzés a húgycsőben, vizelési nehézségek, gennyes váladékozás, a húgycső körüli vörös elszíneződés, duzzanat. Nőknél: tartós gennyes, bűzös folyás. Prosztatadaganatok megelőzése ként szűrővizsgálatokra azoknak van szükségük, akiknél az alábbi tünetek észlelhetőek: állandó vizelési kényszer, nehezen távozó vizelet: a hólyag kiürülésének képtelensége, prosztata - megnagyobbodás.

Tüdőszűrés: nemcsak a TBC, de a tüdőrák megelőzésére is szolgál. Mindkét megbetegedés közel áII a dohányzáshoz, ezért e célcsoport rendszeres szűrése elengedhetetlen.
Figyelmeztető tünetek: véres köpet, köhögési rohamok, köhögés megváltozása, mellkasi vagy hát -táji fájdalmak, erős indokolatlan verejtékezés, hirtelen súlyvesztés. Természetesen a nemdohányzóknak is ugyanúgy szükségük van a rendszeres tüdőszűréseken való részvételre.

Egyéb daganatos betegségekre utaló tünetek, különösen az emésztőszervek, a gyomor és bél tumorai azok, amelyek jellegzetes tüneteket produkálnak és jelzik a bajt.
Figyelmeztető jelek: véres széklet (ún. "szurokszéklet"), fájdalommal járó ürítés, a széklet konzisztenciájának és gyakoriságának megváltozása, hasi puffadás, időnkénti görcsös fájdalom, állandó teltségérzet, étvágytalanság, tompa köldöktáji fájdalom, gyakori böfögés, hányás.

Vastagbélrák szűrés: retroszkópos vizsgálat, mely a végbéibe vezetett, lámpával ellátott eszközzel, kb. 20-30 cm-es bélszakasz vizsgálatát jelenti. Mindössze néhány percig tart, lélényeges fájdalommal nem jár, előkészítést nem igényel, de mégis a legcélravezetőbb megoldás, a megelőzésre. Sajnálatos módon ez a megélőző eljárás legkevésbé népszerű a lakosság körében.

Matuzsálem tabletta rákgyógyításA daganatos betegségek között kiemeit fontosság a van a nőgyógyászati jellegű betegségeknek, a méhnyak- és az emlőráknak. A méh-nyakrák a női genitális rákok között is a leggyakribb. Rákmegelőző állapotai jól felismerhetőek.

Fontos a hüvelycitológia (papilloma vírus fertőzés kizárása) és a kolposzkópos vizsgálat együttes alkalmazása. 30 év felett, csak az évenként megismételt szűrővizsgálat lehet eredményes. Német kutatók véleménye szerint az eddigi méhnyakrák szűrővizsgálatot, feltétlenül ki kell egészíteni, a humán papilloma vírus tesztelésével is. Megállapították, hogya sejtvizsgálatokkal együtt elvégzett vírusteszt, a méh -nyakrákot azoknál a nőknél is kimutathatóvá teszi, akiknél a hagyományos szűrés még nem mutatott eltérést. Mindezeknek nagy jelentősége van, hiszen az időben kimutatott méhnyakrák ma már nagy százalékban gyógyítható, és a szükséges terápia is kíméletesebb lehet.

Emlő-szűrés már otthon is elvégezhető havonta önvizsgálattal. Veszélyeztetett korcsoportnak, a változó korban lévő nők tekinthetők. Mivel kiváltó ok a melldaganatokra ismert, (pl. zsíros táplálkozás), ezért a megelőzésnek kiemeit szerep jut.

A szűrővizsgálat történhet, fizikai úton, mammográfí ával, UH-vizsgálattal, szükség esetén biopsziával. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a szűrővizsgálatok fontosságát és szükségességét, és azokon aktív, rendszeres részvételünket. Statisztikai adatok bizonyítják, szűrővizsgálatokkal 10 év alatt 25%-kal csökkenthető a rákos megbetegedések száma.

A szűrések a tünet- és panaszmentes lakosság vizsgálatát jelentik. Köztudott, hogy a rák megelőző állapot igen hosszú időt, sokszor éveket jelent. A rendszeres szűrővizsgálati eljárásokkal ennek megfelelően, (a méh-nyakráknál citológiai, emlőráknál mammográfia, vastagbél -daganatoknál széklet vizsgálat), igen hatásos segítséget jelenthet az időben történő betegség-felismerés betegség-felismerés vonatkozásában. Más a helyzet pl. tüdődaganatoknál, a röntgen nem mindíg egyértelmű a megelőzésben.

A behívó-követéses szűrővizsgálatok bevezetésével, valamint a lakosság aktív részvételével, igen jelentős előrelépést tehetünk a rákbetegségek megelőzésében.
Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.