Az élet sokszorosan meghosszabbítható

Élhetünk hosszabb ideig egészségben, boldogságban, a Matuzalem tabletta segíhet ebben mindenkinek.

Statisztikailag bizonyított, hogy a hosszú életű szülőknek általában az utódaik is magasabb kort érnek meg. A szülőknek nem egyforma hatásuk van az utódok életének kialakítására. Míg az embernél az anyai addig más fajok, például a rovarok esetében az apai örökítőfaktoroknak van nagyobb jelentőségük az utódok élettartamának meghatározasában.
Már régóta felfigyeltek arra, hogy az egypetéjű ikreknek, nemcsak külsőleg, alakilag hasonlítanak egymásra, s nem csupán gyermek- és felnőtfkorukban, hanem később, öregedésükben is. Sőt, rendszerint haláluk is egymáséhoz közeli időpontban következik be. Az egypetéjú ikrek tehát azonos ütemben öregszenek. Ha ikreken öröklődő betegségek fejlődnek ki, akkor azok többnyire azonos lefolyásúak, sőt majdnem pontosan
ugyanabban az életkorban kezdődnek.

A sejt újjászerveződése a konjugáció révén, speciális folyamat, amely az egysjejtűeknek is csak meghatarozott csoportjainál lelhető fel. A konjugációt más hatások is helyettesíthetik: meghatározott ingerek, a hőmérséklet megváltozása, rázás vagy a táptalaj összetételének megváltozasa. Ez azt tanúsílja, hogy a reorganizáció, és ami együtt jár vele: az öreg sejt átalakítása a korábbihoz hasonló allapotba mesterségesen is megvalósítható.

Ugyanezt tapasztalták egysejtűek, planáriák és más alacsonyabb rendűek regenerációja során. Nemcsak az "újjászületett" testrész, hanem az eredeti, az idős is fiatal sajátosságokat vett fel: megnövekedett ellenállóképessége, nőtt az embrionális típusú sejtjeinek a száma és így tovabb. Csirke szívét, valamint más szerveit és bizonyos kötőszöveti sejtjeit kimetszették az állat testéből és embrionális pépet tartalmazó oldatba tették. Az egyébként jóval rövidebb Ideig élő szervdarabkákat a szövettenyészetekben évtizedekig sikerült életben tartani. Más kutatók az egerek testéből származó sejteket 10 évig tudták nevelni, holott maguknak az apró rágcsálóknak az élettartama 1,5 év.

Világos tehát, hogy a magasabb rendű állatok és természetesen az ember sejtjei is, sokkal tovább megőrízhetik fiatalságukat, mint azt a szervezet börtönében tapasztalhatjuk.

Ha kizárólag az idős emberre vagyunk tekintettel, és azokat a mély nyomokat látjuk a sorvadt testet, a csökkent izomerőt, a legyengült látást és hallást, a tehetetlenséget, a megfakult szellemet, amelyeket az idő az aggba kiméletlenül belevésett, akkor hajlamosak leszünk tévesen azt hinni, hogy itt legfeljebb foltozgatni, szépítgetni lehet, de radikálisan javítani nem.

Meddig élnek a növények és az állatok

Matuzsálem tablettaAz egyiptomi piramisokban talált gabonamagokat botanikusok elvetették, és azok kicsíráztak. Több ezer éven át megőrizték élet- és növekedési képességüket. Az esetek egy részében bebizonyították, hogy nem a fáraók halálával egy időben, hanem évezredekkerkésóbb kerültek oda, más alkalmakkor
a·több száz vagy ezer éves eredetet nem tudták cáfolni, viszont a magok nem csíráztak ki. Elárut-e valamit a normál élettarlamról az olyan állapot, amikor az életműködés, rendkívüli mértékben lecsökken, és a szervezet nem is él, hanem csupán "élőhalott"? Sok hasonló példáról tudunk: a téli álmot alvó emlősökről, a diapauzáló rovarokról a betokozódott egysejtúekről. A Iappangó életben eltöltött időszakot azonban nem számítjuk be sem a közepes, sem a maximális élettartamba. Ugyanez vonatozik a kristályokba zárt baktériumokra is.

Maximális élettartam szempontjából a teknősök viszik el a pálmát, hangsúlyozzuk, hogy a ma hitelesnek tartott adatok alapján. A nálunk is előforouló kockás teknős - Testudograem - 100, a meleg égövi Testudo giatea 68-100, a Testudo sumeirei 152-200 esztenoőt is megérhet.

A tigrisekről azt tartják, hogy ritkán élnek 20, az oroszlánok 30 évnél tovább. A zebráráról 30, a vízillóról 49, a krokodilról 50-60 évnyi maximáli élettartamokat állapítanak meg.
A házi állatok sorsáról is sok feljegyzés tanúskodik. A patkányok 2,5, az egerek 3, a tengerimalácok 7, a nyulak 10-12, a juhok 15 évnél ritkán élnek tovább. A kutyák maximális életkora 13-17 év, fajtáktól függően, de tudunk 24, sót 34 esztendős példányokról is. A legidősebb, 31 éves macskákról mellen számolt be 1940-ben. A szarvasmarhák felső korhatára 30, a lavaké 30-34 év.

A fecskék életének felső határa 8-9, a seregélyeké 18-20, a galamboké 30-35, a sirályoké és a ludaké 40-50 esztendő. A mai ember élete túlságosan gyorsan és hirtelen véget ér. Eveinek száma - értelméhez és vágyaihoz képest szűk korlátok közé szorul.

Régen csodás hatású életelixíreket, mindent helyrehozó, megfiatalító szereket ígértek segítségül. A kultúrember számára azonban ez ma már anakronizmus... Nem hiszünk az alkímiában, és nem bízunk a csodákban. Ha valahonnan, akkor csakis a természettudomány tól várhatjuk a megoldást.
De vajon mit ígér ma, a XX. század második felében a tudomány az olyan embernek, aki ereje hanyatlását, szelleme fakulását érzi, és arra vágyik, hogy töretlen energiával tovább élhessen, alkothasson?Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.