Antioxidánsok és a hosszú élet titka

A Matuzalem tabletta megfelelő fogyasztása, hozzásegíthet egy hosszabb élet eléréséhez.

A tudósok el tt ismeretes, hogy az antioxidánsok szerepe a szervezet egészséges mködésében, egészségünk meg rzésében kiemelked en fontos. Amerikai kutatók azonban vizsgálataik alapján azt feltételezik, hogy a szervezet akár 20 százalékkal tovább élhet a természetes antioxidánsok, pontosabban egy bizonyos enzim bevitelével. Az eddig csak egereken elvégzett kísérletek eredményei azzal kecsegtetnek, hogy a módszer emberi alkalmazása esetén a 100 éves átlagéletkor is elérhet vé válik.

Segít a Matuzsálem tablettaA Washington Egyetem (UW) tudósainak a Science Express májusi számában megjelent tanulmánya azt az elméletet támasztja alá, mely szerint az öregedésért a szabadgyököknek nevezett, különösen magas reakciókészséggel rendelkezőő molekulák a felelősek. Ezek olyan instabil anyagok, melyeknek külső elektronpályájukon egy páratlan elektronjuk van, ezért párt keresnek maguknak, s gyakran a sejtkultúrákban akadnak rá. Ez egy romboló folyamatot indít el a sejten belül, melynek bármelyik sejtalkotó áldozatul eshet.
Az egészséges szervezet erős ún. szabadgyökfogó enzimrendszerrel rendelkezik, melynek antioxidáns egységei olyan molekulák, amelyek képesek köt&dni az instabil oxidánsokhoz, és semlegesíteni azokat. Ha a szervezet egészséges, akkor az antioxidánsok és a szabadgyökök egyensúlyban vannak, és nem alakul ki az ún. oxidatív stressz.

A szabadgyököket, melyeket Dr. Szabó Csaba Mindentudás Egyeteme előadásában sejtbeli tevékenységük miatt, találóan kamikáze-molekuláknak nevez, korábban számos betegséggel összekapcsolták, például a szívrohammal, a rákkal és más, korhoz,
öregedéshez köthető betegségekkel. A szabadgyökök a szervezetünkben természetesen is képződnek, de a környezeti ártalmak és a helytelen életmód következtében is elszaporodhatnak.

Matuzalem tablettaTermészetes folyamat például a hidrogén-peroxid keletkezése és lebomlása, melynek melléktermékei a szabadgyökök. Az amerikai kutatást vezető Peter Rabinovitch kollegáival olyan egereket nevelt, melyek a szokásosnál nagyobb mennyiségű katalázt
termeltek. Ez az enzim antioxidánsként m/ködik és elősegíti, hogy az anyagcsere-folyamatok során kialakuló hidrogén-peroxid (H2O2) vízzé és oxigénné bomoljon. Erre azért van szükség, mert a hidrogén-peroxid elszaporodása a szövetekben roncsoló hatással lehet a sejtre.

A roncsoló hatást a hidrogén-peroxid szabadgyökei okozzák, melyek a sejt kémiai folyamatait gátolhatják, ami esetenként újabb szabadgyökök termeléséhez, s így egy ördögi körhöz vezet. A vizsgálatokból kiderült, hogy az enzimekkel túltáplált egerek átlagban 20 százalékkal tovább éltek, és az is bebizonyosodott, hogy a kezelt állatoknál a szívbetegségek és a többi, jellegzetesen öregkori betegség is kisebb számban fordult elő. Az emberi szervezetben a reaktív oxigén kifogásáért a SOD ( szuperoxid-diszmutáz enzim) a felelős.

A Matuzalem SOD aktivitása a mérési eredmények szerint a legrosszabb esetben is több mint 67%.

A kutatási eredményeink főként azt mutatták, hogy a szabadgyököknek és különösen a reaktív oxigén fajtáknak (ROS) kiemelt szerepük van az öregedésben, állította Peter Rabinovitch a tanulmány megjelenésekor. A ROS a szervezetben természetes körülmények között keletkező, erőteljes oxidatív tulajdonsággal rendelkező vegyületek.
A kutató úgy véli, hogy felfedezésük segítségével új gyógyszereket és gyógymódokat lehet kifejleszteni, melyekkel a szabadgyökök "támadásától" lehetne megóvni a szervezetet. Ezen felül természetesen az sem kizárt, hogy az új technológiákkal az emberi
élettartam is kitolható lenne, amely így akár 100 év fölé is kerülhet.


Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.